Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KK(A) Hastalığı Bilgilendirme

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KK(A) hastalığının ülkemizde bahar ve yaz aylarında görülen ve başlıca kene tufunmasl veya keneyle temas sonucunda buluşarı önemli bir hastalık olduğu, bu hastalıktan korunmada kişisel korunma tedbirlerinin aİnmasının büyük önem taşıdığtndan halkln bilgilendiritmesi ve farktndalığının oluşturulmasının son derece önemli olduğu, Bakanlığımza bağlı okullar ve halk eğitim merkezleri aracılığı ile geniş kitlelere ulaşılmasının mümkün olacağı, bu amaçla eğitim kurumlarrnın KKKA konusunda halkrn bilgilendirilmesi, farkındalığının oluşturulması çalışmalarına katkı sağlayacağının düşünüIdüğü ve sağhk Bakanhğı tarafindan yürütülen (KKKA eğitim çahşmatannda Bakanlığlmlzın desteğinin istendiği ilgi yazı ve ekleri incelenmiştir.

Bu kapsamda ilgi yazlda da belitilen, hastahğın yaygın olarak görüIdüğti Bayburt, Gümüşhane, Tokat, Artvin, Erzincan, Erzurum, Yozgat, Çorum, Sivas, Amasya, Tunceli, Karabük, Bingöl, Kastamonu, Kırşehir, Çankırı, Giresun, Muş, Kars, Malatya, Aydln, Ordu ve Elazlğ illerinde daha ağırlıklı olmak üzere özellikle kırsal kesimde yaşayanlara yönelik Sağlık MüdüİIitkleri tarafindan planlanan eğitiün çalışmalanna gerekli desteğin verilmesi hususunda; bilgilerinizl ve gereğini aız /rica ederim.

Osman Nuri GÜLAY
Bakan a.