Selçuk Ortaokulu

Adres
Pulur Mahallesi Öğretmenler Caddesi No 5 Öğretmenevi Bahçesi. 58040 SIVAS Merkez TURKIYE
Vizyon
Milli ve Manevi değerlerinin bilincinde olan, bilimsel gelişmeler ışığında, eğitimin önündeki engelleri aşarak, çağdaş eğitim-öğretim anlayışıyla modern dünya gereksinimlerini benimseyerk öğrenmeyi öğrenen, sorgulayan, üreten, güvenilir, paylaşımcı, nitelikli, özgüveni gelişmiş, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımcı, demokratik bireyler yetiştiren, fiziki donanımı tam, kaitede öncü bir kurum olmak.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları doğrultusunda, Atatürk´ün yaktığı meşalenin ışığında; geçmişinden gelen tarihi misyonunun farkında, geleceğe emin adımlarla yürüyen, kendi öz benliğini ve kabiliyetlerini bilerek bunları milletinin hizmetinde kullanmayı hedefleyen, kültürel ve bireysel farklılıkları beniseyen, insan haklarına saygılı, sosyal ve sportif faaliyetlere önem veren, demkrasiye aşık ve üst öğrenime bu donanımla gidebilecek bireyler yetiştirmek.
Başarılar
2015 TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI: FEN LİSESİNE 19, SOSYAL BİLİMLER LİS 5, ANADOLU LİSELERİNE 180, MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİ 88, ANADOLU İMAM HAT.LİSELERİ 26, GÜZEL SAN.SPOR L. 8
Öğretim Şekli :Tam Gün(Normal) Eğitim
Merkezi Sistemli ve Doğalgazlı Kalorifer sistemi
Her türlü ulaşım imkanları ilimize mevcuttur.
Veliler çocukları için servislerini kendileri ayarlamaktadır.
Yerleşim Yeri
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Sivas şehir merkezinde çarşı içerisinde Öğretmen Evi arkasında yer almaktadır.
Sportif Etkinlikler
Basketbol, Voleybol Kız ve Erkek Takımlarımız çalışmalar yapmaktadır. Ayrıca Futbol Takımımız çalışmalar yapmaktadır.
Her sene TUBİTAK Bilim Fuarı Sergisi yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Eko Okul, Ekmek İsrafını Önleme Projesi, Temiz Okul Sağlıklı Okul Projesi, Geleceğe Enerjin Kalsın Projemiz, Yaşasın Kitap Kardeşliği, Haftanın Sözü Projemiz