Öğrencilerde Obezite Sorunu

Okullarda Diyabet Eğitim Programı Videolarını aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

07-11-2016 07-11-2016
Çocuklarda Diyabet

Kamu Spotu

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Okul Sağlığı Ana Sayfa

VİDEOLAR

Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi Konulu Genelge 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılından itibaren geçerli olmak üzere imzalanarak yürürlüğü girmiştir.

Okul/Kurumlardaki Yemekhane, Kantin, Kafeterya, Büfe, Çay Ocağı Gibi Gıda İşletmelerinin Kontrol ve  Denetimine İlişkin Uygulama Kılavuzu İndirmek İçin Tıklayınız.

18-02-201818-02-201818-02-201818-02-201818-02-201818-02-201818-02-201818-02-201818-02-201818-02-2018

Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören yaklaşık 18.000.000 öğrenci ve kursiyerin büyük bir kısmı bilhassa beslenme ile ilgili bazı ihtiyaçlarını bu okul ve kurumların bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya büfe çay ocağı vb. yerlerden karşılamaktadırlar. Bazı bulasşıcı hastahklar ile gıda zehirlenmelerinin kaynağını büyük ölçüde gıda güvenliği kurallarına uyulmadan üretilen, satışa veya tüketime sunulan gıda maddelerinin teşkil ettiği, söz konusu yerlerden bilinçsizce alınan ürünlerin yetersiz ve dengesiz beslenme ile şişmanlığa(Obezite ye)neden olduğu bilinmektedir.

Öğrenci ve kursiyerlerimizin güvenli ve sağlıklı beslenme bilinci kazanmalarına katkı saglamak, olabilecek gıda zehirlenmeleri, bulasıcı hastalıklar, yetersiz ve dengesiz beslenmeye baglı hastalıklar ile şişmanlığı önlemek amacıyla; öğrenci ve kursiyerlerimiz ile çalışanların , gıda güvenliği konusunda bilgilendirilmeleri gerekmektedir.

Obezite (şişmanlık) ile mücadele gerçekte pek çok hastalıkla mücadele demektir. Obezite, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser türleri, solunum sistemi hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlamakta, hayat kalitesi ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple obezite ile mücadele etmek ülkemizin geleceği için son derece önemlidir.

Nasıl Obez Olunuyor? İzleyin lütfen.

Vücut Kitle İndeksi Hesabı Video Bilgi

İdeal kilo Hesaplama hakkında Uzman Tv tarafından hazırlanan
vücut kitle indeksi hesaplama yolu, yöntemi, formülü hakkında bilgi.
Vücut kitle endeksi sonuçlarının nasıl değerlendirileceğine dair bilgiler içeren
ideal kilomuzu nasıl hesaplayabiliriz konulu video izle.

İç hastalıklar Uzmanı
Dr. Elem Ayça Kaya