7-A Sınıfı Toplum Hizmeti Çalışması

"Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği" nin 13. maddesi gereğince 7-A sınıfı Toplum Hizmeti Çalışması yıllık 10 saat olacak şekilde daha önceden planlanmıştı. Bu plana göre öğrencilerimizle birlikte İlimizdeki okulumuza yakın tarihi eserler konusunda halkımızda Kültürel varlıklarımızı koruma bilinci ve Kültürel varlıklarımız konusunda farkındalık oluşturma amacıyla Sivas Gök Medrese, Ahi Emir Ahmet Türbesi, Ulu Camii ve Cifte Minareli Medrese seçilerek bu eserlerimizin halkımız tarafından ne kadar tanındığı ve tanıtma faaliyeti gerçekleştirilmiştir.

Bu faaliyet gerçekleştirilirken tüm çalışmalar öğrencilerimizce yapılmış olup sınıf öğretmeni sadece yönlendirici bir rol üstlenmiştir.

Öğrencilerimiz bu faaliyetleri gerçekliştirirken Velilereinden yazılı onay belgesini sınıf öğretmenlerine getirmişlerdir.

Tüm öğrencilerimiz faaliyete katılmış olup yıl sonu itibari ile de 10 saatlik Toplum Hizmetini Çalışmasını tamamlamışlardır.

Not: Tüm bu faaliyetimizde röportajlar, resim ve video çekimleri öğrencilerimizce gerçekleştirilmiştir.

Fikri BEBEK

7-A Sınıf Öğretmeni