T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Selçuk Ortaokulu

BİLGİSAYAR OYUNLARINDA İSLAMOFOBİ

 

BİLGİSAYAR OYUNLARINDA İSLAMAFOBİ

 

İslamofobi Nedir?

İslamofobi kelime olarak ”İslam Korkusu” anlamına gelirken, Müslümanlara ve İslam dinine önyargı ve ayrımcılıktan kaynaklanmaktadır. İslamofobi’nin tarihi; Endülüs’ün fethedilmesine kadar inmekte ve Haçlı Seferleriyle derinleşmektedir. 1991’de Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra düşman görülen Marksizm ve Komünizm işlevini kaybetmiştir. Bunun üzerine yeni bir düşmana yani bir ”ötekiye” ihtiyaç duyulmuştur. Bu yeni düşman “İslam Ülkeleri”dir. 

Zaman içinde; İslamofobi yer yer yoğunlaşmış yer yer durağanlaşmış, son 10 yılda ise daha popüler hâle gelmiştir.

İslam’ın içini boşaltmak için seferberlik ilan edilmiş, algı yönetimine başlanmıştır. İslam’ı ve Müslümanları dünya gündeminden düşürmek için bu yönetim sürdürülmektedir. “İslam’a olumsuz bakışı” insanlığa kazandırmak gaye edinilmiştir. Müslümanlara karşı korku normalleştirilerek karşı nefreti ve düşmanlığı sıradanlaştırmak için efor sarf edilmektedir. Zamanımızın büyük bir diliminde yer alan televizyon, sinema, başından ayrılamadığımız bilgisayarlar, tabletler, elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlar vasıtası ile maalesef olumsuz bilinçaltı mesajlar genç beyinlere servis edilmektedir.

 

Bu mesajlar neden gizlice, sinsice veriliyor?

Bugüne kadarki edinimlerimiz, kültürümüz, geleneklerimiz, milli ve ahlaki değerlerimiz; saygısızlık, hakaret boyutuna varan mesajlar açıkça verildiğinde bilinçaltımıza yerleşmesini önleyecektir. Bu yüzden oyun yapımcıları mesajları; (görüntü, ses vb.) özellikle odaklanılan noktanın tamamen farklı bir boyutunda fark edilmeyecek şekilde veriyorlar. Gizlice verilen olumsuz mesajlar, çocuklarımızın zihinlerini öyle bir işgal ediyor ki manevi olarak zehirleyip, bilinçaltını gizlice yönetiyorlar.

Algı operasyonları devam ediyor. Meşrulaştırma süreci işliyor. 

 

T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı´nca hazırlanan  "Oyunlarda İslamofobi" Kitapcığını İndirmek İçin TIKLAYINIZ 

 

"Oyunlarda İslamofobi" Bilgilendirme Sitesi için    http://www.oyunlardaislamofobi.com/    Ziyaret ediniz

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.01.2017 - Güncelleme: 08.11.2017 18:49 - Görüntülenme: 1458
Kaynak: http://www.oyunlardaislamofobi.com/
  Beğen | 0  kişi beğendi