Eko Okul Nedir?

Eko-Okul Nedir?

Eko-Okullar, ilköğretim öğrencilerinin çevresel konulara olan ilgisini hem sınıf çalışmaları ile hem de toplumsal etkinliklerle artırmayı amaçlayan uluslararası bir çevre eğitimi ve yönetimi programıdır.

Avrupa ülkesinde ve Güney Afrika'da yaklaşık 6000 okulda uygulanmakta olan bu programın Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından Portekiz'den yürütülmektedir. 1995 yılında Ankara'da bir okulla başlamış olup, bugün 100´den fazla okulda başarıyla uygulanmaktadır.

Çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara verilen "Yeşil Bayrak Ödülü" uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etkinliktir.

Yayın: 15.12.2012 - Güncelleme: 26.01.2020 23:02 - Görüntülenme: 8552