T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Selçuk Ortaokulu

Geleceğe Enerjin Kalsın Projemiz

Gelecğe Enerjin Kalsın Projemiz

 

Geleceğe Enerjin Kalsın Projesi

 

Enerji tasarrufu konusunda örnek okul seçilen İlimiz Merkez Selçuk, 80. Yıl ve Özel Başarı İlköğretim Okullarına, Milli Eğitim Müdürü A. Murat TANER tarafından "Geleceğe Enerjin Kalsın" bayrağı, plaketi ve sertifikası verilmiştir.

Bakanlığımız İlköğretim Genel Müdürlüğü tarafından "Geleceğe Enerjin Kalsın Projesi" başlatılmıştır. Proje kapsamında ilimizde bulunan okullarda enerji tasarrufu sağlamak ve öğrencilerde enerji verimliliği bilincini geliştirmek amacıyla, elektrik, su, ısınma ve bilinçlendirme çalışmaları konularında belirlenen ölçütler dikkate alınarak bir değerlendirme yapılmıştır. Komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; Selçuk İlköğretim Okulu, 80. Yıl İlköğretim Okulu ve Özel Başarı İlköğretim Okulu 54 okul arasından 90 ve üzeri puan almışlardır.

Değerlendirme sonucunda en yüksek puan alan okul müdürleri İl Milli Eğitim Müdürü A. Murat TANER'i makamında ziyaret ettiler. Ülkelerin enerji kaynağı konusunda birbiri ile yarıştıkları yüzyılımızda enerji tasarrufunun daha çok önem kazandığını ifade eden TANER, "Okullarımızda enerji israfını önlemek ve öğrencilerimizi enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmek amacıyla yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren okullarımızı kutluyor ve diğer okullarımıza örnek olmasını temenni ediyorum" dedi. TANER, enerji tasarrufu konusunda örnek olan okul müdürlerine "Geleceğe Enerjin Kalsın" bayrağı, plaketi ve sertifikası verdi.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.12.2012 - Güncelleme: 28.01.2020 14:39 - Görüntülenme: 4446
  Beğen | 21  kişi beğendi