Karne Öncesi Ebeveynlere Uyarı

Kötü Karne Karne gününü krize dönüştürmemek gerektiğini vurgulayan uzmanlar, "Karne sadece çocuğa verilmiyor aslında..." diyor.

Öğrenciler yorucu bir eğitim döneminin ardından yarın (12.06.2009) tatile giriyor.

İlköğretim okulları ve liselerde okuyan 16 milyon öğrenci karne alacak.

Her karne döneminde olduğu gibi gündemde "Karnede zayıf not varsa ne yapmalı?" sorusu olacak.

Uzmanlar, velilere, "Karne gününü krize dönüştürmeyin." uyarısında bulunuyor.

Uzmanlar ayrıca karnenin, çocuğun olduğu kadar okulun, öğretmenlerin ve ailenin başarısının da bir göstergesi olarak da algılanması gerektiğini vurguluyorlar.

Psikolojik Danışman Doç. Türkan Doğan, "Karne sadece çocuğa ve gence verilmiyor aslında, aileye de karne veriliyor. Karneyi bir sonuç olarak değerlendirmekten ziyade bir süreç olarak değerlendirmek gerekiyor. Anne babalar karneyi değerlendirirken başarıdan ziyade aslında karne çocuğun hangi derslerde hangi konularda zayıflıkları olduğunu, yetersizliklerinin olduğunu gösteren bir belge." diye konuştu.

Türkan Doğan, yapılan büyük hatalardan biri olan başarısızlıkla ile çocuğa duyulan sevgi arasında bağlantı kurmayla ilgili olarak da, Evet başarısız olmandan memnun değilim, bunu düzeltmek için elimizden geleni yapalım ama ben yine seni çok seviyorum"." Bunu net olarak vermeleri gerekiyor dedi.

Kaynak : TRT - Haber

Yayın: 08.12.2012 - Güncelleme: 18.02.2018 20:28 - Görüntülenme: 488