T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Selçuk Ortaokulu

MEB Meslek Seçim Broşürleri ve Dosyaları

 

İLKÖĞRETİM MESLEKİ
REHBERLİK BRÖŞÜRLERİ

İlköğretimde mesleki rehberliğin daha kaliteli olarak gerçekleştirilmesi, ailelerin mesleki rehberlik konusunda bilinçlendirilmeleri, öğrencilerin, anne-babaların ve öğretmenlerin mesleki rehberlikle ilgili olarak farkındalıklarının artırılması amacı ile Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı Mesleğe Yöneltme, Bilgilendirme ve Rehberlik Şubesi tarafından ülke genelinde tüm ilköğretim okullarına dağıtımının yapılması planlanan 5 çeşit broşür hazırlanmıştır.

Meslek Seçim Afişleri

“Mesleklerini Seçerken Size İhtiyaçları Var?” adlı broşür, ilköğretim okulu ikinci kademe öğrencilerinin velilerine dağıtılmak üzere hazırlanmıştır. Bu broşürde amaç, anne-babaların çocuklarını daha yakından tanımalarının önemini vurgulamak ve çocuklarına meslek seçme sürecinde nasıl davranmaları gerektiğini göstererek doğru ve yanlış davranışların neler olduğunun farkına varmalarını sağlamaktır.

 

Broşürü indirmek için tıklayınız.

Meslek Seçim Afişleri

“Meslekler Denizinde Rüzgarım Sen Ol, Öğretmenim” adlı broşür, ilköğretim okulu rehberlik öğretmenlerine yönelik olarak hazırlanmıştır. Mesleki rehberlik ile ilgili küçük hatırlatıcı notları içinde barındıran broşür, öğrencilerin meslek seçme sürecinde rehberleri olan öğretmenlerin her zaman elinde bulunması gereken küçük bir kitapçık şeklindedir.

 

Broşürü indirmek için tıklayınız.

 

Meslek Seçim Afişleri

“Kendini Tanıyor musun?” adlı broşür, ilköğretim okulu ikinci kademe öğrencileri için hazırlanmıştır. Meslek seçiminin birinci aşaması olan bireyin kendini tanıması gerekliliğinin üzerinde duran broşür, kısa bilgilerle öğrencilerin kendilerinin farkına varmalarını sağlamayı ve kendini tanıyan birey, kendine en uygun mesleği seçer fikrini öğrencilerimize aşılamayı amaçlamaktadır. Broşürü indirmek için.

 

Broşürü indirmek için tıklayınız.

Meslek Seçim Afişleri

“Hangi Okulda Okumak İstediğe Karar Verdin mi?” adlı broşür, ilköğretim okulu ikinci kademe öğrencileri için hazırlanmıştır. Genel ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını tanıtıcı bu broşürümüzde öğrencilerin okumak istedikleri okulları daha iyi tanıyabilmeleri için ve kulaktan dolma değil gerçek bilgilerle hareket edebilmeleri için, okullarımızın eğitim ve öğretim amaçları kısaca verilmiştir.

 

Broşürü indirmek için tıklayınız.

Meslek Seçim Afişleri

“Hangi Mesleği Seçmeliyim?” adlı broşür, ilköğretim okulu ikinci kademe öğrencileri için hazırlanmıştır. Bu broşür de mesleki ve teknik eğitim okullarında okutulan 50 farklı alan ve dalları tanıtılmaktadır. Böylelikle öğrencinin seçeceği meslek hakkında daha detaylı bilgiye sahip olması amaçlanmaktadır.

 

Broşürü indirmek için tıklayınız.




Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.12.2012 - Güncelleme: 18.02.2018 22:02 - Görüntülenme: 9505
  Beğen | 7  kişi beğendi