Sanal Müze Gezisi

Sanal Müze, değişik medya imkânlarından faydalanılarak hazırlanmış sayısal nesneleri ve bunlara ait bilgileri barındıran, ziyaretçi ile iletişimin kesintisiz olması ve muhtelif erişim şekillerini karşılamak için alışıldık iletişim metotlarının ötesine geçen, dünya çapında erişimini olanaklı kılmak amacıyla fiziksel anlamda bir mekâna ihtiyaç duymayan müzeler şeklinde tanımlanmaktadır.

SANAL MÜZE İLE EĞİTİM ve FAYDALARI

• Ülkenin en ücra köşesindeki köy, kasaba ve beldelerde yaşayan insanların gidip görme olanağı bulamadığı büyük müzeler, sanal müze ortamı sayesinde ziyaretçinin ayağına götürülmüş olur.

• Sanal müzeler, ziyaretçiler ile kesintisiz iletişim sağlar.

• Sanal müzeler, doğru tasarlandıklarında uzaktan eğitim, hayat boyu eğitim amacıyla kullanılabilirler.

• Sanal müzeler sayısal ayrımın kapanmasına katkıda bulunurlar.

• Sanal müzeler, doğru ve güvenilir bilgi kaynaklarıdırlar.

• Gerçek mekâna sahip müzelerin yerini tutmamasına rağmen, genel kültür açısından bilgilendirme sağlar.

• Ülke geneline yayılan tüm okullarla kurulacak olan elektronik iletişim ağları sayesinde müze eğitimi ilişkisi kurulabilir.

ÜLKEMİZDEKİ SANAL MÜZELERİN RESMİ ADRESLERİ AŞAĞIDAKİ LİNKLERDE YERALMAKTADIR.

SANAL MÜZE - T.C KÜLTÜR VE TURİM BAKANLIĞI   https://sanalmuze.gov.tr/

Anıtkabir