T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Selçuk Ortaokulu

Toplum Hayatı - 6H - 6K Sınıfları Türkçe Dersi Etkinlik 2014-2015

 

TOPLUM HAYATI

 

"Çok, azların sabırlı bir toplamıdır."

 

Okulumuz 6/H ve 6/K sınıfları, Türkçe dersi içerisinde kapsamlı bir projeye imza atmışlardır. "Toplum Hayatı" ünitesi kapsamında; toplumsal ve kültürel yozlaşma, teknolojinin yanlış kullanılmasıyla toplumda artan yalnızlık ve bireyselleşme, örf ve adetlerin unutulması, kültürel değerlerimizin yok olması vb. konu başlıklarına mukabil çalışmalarını sürdürmüş ve başarılı neticelere muvaffak olmuşlardır.

 

Sosyal sorumluluk bağlamında yapılan çalışmalarla Sivas halkı bilinçlendirilmiş, hazırlanan afiş ve broşürler dağıtılmıştır. " En iyi yatırım geleceğimize yaptığımız yatırımdır." sloganıyla öğrencilerimiz; Cumhuriyet İlkokulu, Gazi Osman Paşa İlkokulu, Reşit Akif Paşa İlkokulu´nda seminerler düzenleyerek kendi hazırladıkları afiş ve broşürleri dağıtılmışlardır. Kendilerine olan güvenlerini ortaya koyan öğrencilerimiz, sosyalleşme yolunda önemli bir adım atmışlardır.

 

Berkay AYBORAN, Furkan Can CEYLAN, Onur ŞİMŞEK, M. Enes YURTBAY ve Karabey ÖZTÜRK en güzel afiş ve broşürü hazırlayıp, 1500 adet bastırmış ve dağıtmışlardır. Hazırladıkları afiş şehrin çeşitli yerlerindeki reklam panolarında sergilenmiş, öğrencilerimizin başarısı herkes tarafından takdir edilmiştir. SRT kanalı da öğrencilerimizi "Çocuk Medeniyeti" adlı programa davet etmiş ve canlı yayında ağırlamıştır.

 

Mazi ile ati arasında köprü olan neslimizin böyle duyarlı olmaları hepimizi gururlandırmıştır. Bütün öğrencilerimizi kutluyor, bundan sonraki yaşamlarında da toplumsal duyarlılıklarını devam ettireceklerine canı gönülden inanıyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

 

Zeynep POLAT

Türkçe Öğretmeni

 

Konula ilgili yapılan Röportajlar 

 

 

Video çeken öğrencilerimize bir uyarı: Çep telefonu ile video çekerken telefonunuzu yatay tutarsanız  internet ortamında daha geniş bir görüntü elde edersiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.05.2015 - Güncelleme: 26.01.2020 23:41 - Görüntülenme: 1650
  Beğen | 0  kişi beğendi