Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür öderiz.

Nis

LITTLE DIGI TRAVELLERS PROJESİ

Okulumuz İngilizce öğretmenleri Banu ÇAŞKURLU ve Yasemin ÇAKMAK öğretmenlerimizin ortak olduğu 16 ortaklı ( 1 TUNUS,3 ROMANYA ,2 GÜRCİSTAN ) Little DigiTravellers adlı eTwinning projesi çalışmalarına çevrimiçi toplantısı ile başladı. Öğrencilerimiz bu proje ile sanal seyahat yoluyla dijital araçlar kullanarak ülkeler hakkında bilgi edinecek.

Mrt

Art Journey in Recycling projemizin e-book çalışması hazırlandı.Linke tıklayarak şimdiye kadar yapılan çalışmaları inceleyebilirsiniz

Mrt

Okulumuzda Pdr Servisimiz tarafından velilerimize Öğrencilerin Sosyal Duygusal Becerilerini Desteklemeye Yönelik Aile Farkındalık ve Psikoeğitim Programları başlatıldı. 1. Oturum gerçekleştirildi.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığımızca, kıymetli velilerimizin Okul Müdürü, Müdür yardımcısı ve Öğretmenler ile görüşmelerini dijital ortama taşıyan "Okul Randevu Sistemi" hayata geçirildi.

Okul Randevu Sistemiyle velilerimiz, randevu talepleri için e-Devlet kullanıcı bilgileriyle okulumuzun internet sitesinden ( Randevu alınacak bölüm aşağıdaki görselde gösterilmiştir) randevularını alabilecekler.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümünde şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle andık. Programının hazırlanması ve sergilenmesinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Boğazı'ndan düşmana geçit vermeyen gazi ve şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024’te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav’ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

14-03-2024

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir. İstiklal Marşı'nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur. Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan  Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "Medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar"  tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır. Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:   "O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Rahmet ve minnetle...

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü okulumuzda kutlandı. Günün anısına pasta kesimi yapılarak tüm kadın öğretmen ve personelimize okul idaremiz tarafından karanfil takdimi yapıldı.

Mrt

Okulumuz konferans salonunda deprem haftası nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kemal Demetçiçek tarafından Deprem ve Afet Bilinci eğitimi verildi.

Mrt

Art Journey in Recycling eTwinning projemizde logo anketi sonuçlandı .Öğrencilerimizin tasarladığı logo proje logosu olarak seçildi.Emegi geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Sekizinci Sınıf öğrencilerimiz rehber öğretmenlerimiz refakatinde Prof. Dr. Necati Erşen Sosyal Bilimler Lisesi ve Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ettiler.

Mrt

Küçük Erkekler Basketbol il Şampiyonu olan okul takımımızı ve öğretmenimiz Zahid Şimşek’i tebrik ederiz.

Mrt

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Hülya Takçı refaketindeki öğrencilerimizle çam dikimi yaptık